maandag 29 april 2013

Stichting Electron Breda has sent you a message.
Date: 4/25/2013
Subject: uitnodiging expositie Don't be Evil

Beste,
Graag wil ik je uitnodigen voor de tentoonstelling Don’t Be Evil, die opent op zondag 28 april om 15.00 uur.

De vijf kunstenaars uit het collectief Rosa en Stichting Electron spreken de kunstenaar aan als moreel wezen. In de geest van het moreel imperatief Doe geen kwaad is het panopticum gekozen als model voor de tentoonstelling. Tien gastkunstenaars laten zich leiden door het kijken en bekeken worden. Kijken naar een werk, het werk dat bekeken wordt. Het is een één-op-één-relatie, tussen kunstwerk en kijker. En dan is de kunstenaar zich ervan bewust dat niemand kan sturen wat de kijker echt ziet.

Niet geheel toevallig is er gekozen voor de titel Don’t Be Evil, het offieuze motto van Google. Het internet is een modern panopticum waarin helaas niet iedereen zich bewust is van het feit dat het een openbare ruimte is zonder echte privacy.

Het panopticum als gebouw, bijvoorbeeld de koepelgevangenis ‘De Boschpoort’ in Breda is hierop gebaseerd. Het bijzondere van deze architectuur, en daarmee ook de inmiddels 200 jaar oude denkbeelden van verlichtingsfilosoof Jeremy Bentham, wordt met vergetelheid bedreigd. Tenminste; indien deze gevangenis gesloten gaat worden, zoals de intentie is.

De vijf leden van Rosa; Arjan Janssen (NL), Laurent Malherbe (NL), Iris Bouwmeester (NL), Thomas Bakker (NL) en Simon Kentgens (NL), tonen hun eigen werk. Dit doen zij in combinatie met werken van tien uitgenodigde kunstenaars; Mark Cloet (BE), Bart Lodewijks (NL/BE), Joost Mol (NL), Gerard Koek (NL), Katie Lagast (BE), Jacqueline Overberg (NL), Bert Schutter (NL), Jan Adriaans (NL), Eva Olthof (NL) Jan Adriaans (NL)en André Kok (NL).

Wij hopen je te zien op de opening:
28 april 2013 om 15:00 uur

Of tijdens de expositie:
29 april t/m 19 mei 2013

www.electronbreda.com

Openingstijden:
Donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur


dinsdag 23 april 2013

vrijdag 19 april 2013

Mercado & Open Studio 21 april

Mercado de Belcrum 21 april 2013 10.00-17.00 uur
Open Studio in Backer & Rueb gebouw: Hans is er hele dag op de Speelhuislaan 173 (Backer & Rueb) en Mel staat met kraam vol kunst bij de Mercado!


Beste lezer, 
Op 21 april aanstaande is er weer een Mercado de Belcrum bij Electron. Een eigenwijze markt met veel divers talent, food, vintage, art & design. Vanaf 10:00 tot 17:00 uur staan er kraampjes in en rondom het gebouw aan de Belcrumweg 19 tot aan de Speelhuislaan 171. Er is die dag van alles te beleven, zoals:

Open Platform
Met dit keer de mobiele zeefdruk van de grafische werkplaats RAAF, een speciale kinderworkshop, Loco Gorilla zal optreden, zij zijn een instrumentaal ‘snarenduo’ die op experimentele wijze eigenzinnige muziek maken en als speciale gast is er Expeditie Belcrum.

Expeditie Belcrum
Tijdens de Mercado de Belcrum vindt de kick off van Expeditie Belcrum plaats. Hiervoor zal om 10:30 uur door wethouder Selçuk Akinci het startsein worden gegeven. Bij Expeditie Belcrum kunnen talenten getaxeerd worden voor een nieuw kunstfestival dit najaar en licht het bestuur de ‘nieuwe Expeditie’ voor de komende jaren toe.

Expositie ‘Zonder meer’
De laatste dag van de expositie ‘Zonder Meer’. Een tentoonstelling van de derde jaarstudenten beeldende kunst, AKV | St. Joost te Breda.

Sneak preview ‘Don’t be evil’
Tijdens de Mercado de Belcrum kunt u om de hoek kijken bij de opbouw van ‘Don’t Be evil’ van Kunstenaarscollectief Rosa. Deze expositie opent op 28 april aanstaande.

Wij hopen je te zien op:
Zondag 21 april 2013
van 10:00 tot 17:00 uur

Belcrumweg 19
Speelhuislaan 171
www.electronbreda.com

dinsdag 16 april 2013

Saar & Mel - Trash The Bride 3

Sarhea Barten wil dat ik haar leven als Lyme patiënte vastleg, alle ups en ook de downs... dit is het 3e blog n.a.v. haar wens om "nog één keer mijn trouwjurk(en) aan te hebben en er mee op de foto te gaan."

Saar wordt in d'r jurk gehesen



Mooi haar door Tella
Onze prinses - zonder zuurstof!

Sweet, crazy Jessica ♥






Teugje broodnodige zuurstof

Na afloop: moe...
Lieve Saar, het was geweldig om je weer te zien. En in die bruidsjurken... ♥ Hou vol lieverd! Die stomme Lyme moet toch een keer verslagen kunnen worden?!?

Ik hoop je snel weer te kunnen komen opzoeken...wie maakt dit mede mogelijk???
Fotografie is nog steeds therapie. En u kunt ons daarbij helpen door een kleine bijdrage te storten via:

Paypal, betalingen naar info@mery.nl o.v.v. "Saar" of stort uw bijdrage op bankrekening nummer 607286849 t.n.v. Artstudio23. Bij vragen: mail! Ik ga zorgen dat al het geld wat er binnenkomt gebruikt wordt om Saar te steunen. Met 25 donaties van 10 euro kan ik weer een dag met mijn camera bij haar zijn!

Vanuit het buitenland: IBAN: NL41ABNA0607286849 en BIC: ABNANL2A

Heel hartelijk bedankt, ook namens Saar & familie!

p.s. Saar wil ook Elles Veltman bedanken (mede-PUUR. moeder) voor het door haar e.v.a. verstuurde hartverwarmende pakket wat afgelopen zaterdag voor het hele gezin, en precies op de 30e verjaardag van Maikel, arriveerde. We love you Elles!! ♥ ♥

Saar & Mel 4

Met de bruidslingerie nog aan gaat Saar rusten
...medicijnen de PEG in...
Links: 3 mnd geen eten - Rechts: 3 mnd wel eten ;)
Lekker paar uurtjes uitrusten/bijkomen
Saar slaapt lekker tegen me aan
Trash The Bride is vermoeiend!

Saar wordt wakker met hersenkrampen... Hou vol ♥
Uitgeput, gelukkig duurde het 'maar' 20-25 minuten dit keer

Saar heeft gemiddeld 3 kramp-aanvallen per dag. Nu ze heeft moeten stoppen met de anti-biotica krijgen de Lyme bacteriën weer alle kansen...dit resulteert in doorlopende hersenvliesontsteking/nekkramp en tel daar de aanvallen nog bij op. Saar heeft dan ondraaglijke hoofdpijnen, wil de haren uit haar hoofd trekken en zichzelf (tegen)pijn doen om de hoofdpijnen maar te verminderen.

Soms duren de aanvallen ondraaglijk lang...en is er behalve shotjes morfine niets dat helpt. Donker, stilte, natte lap...en de steun van naasten, daar moet Saar het dan mee doen.


...toch zelf Elijah laatste fles geven voor 't slapen gaan ♥







Moeder-dochter onderonsje ♥

Saar wil roken en 2e jurk aan... oké leg ik ondertussen Lis wel in bed :)
Nee, Saar's bult = geen buikje, maar de opbollende PEG sonde

Na haar eerste sessie met haar 'overdag' trouwjurk, moet en zal Saar nog poseren in haar avond-trouwjurk. Ze heeft na de eerste sessie (het duurde 4 uur om haar klaar te maken) lang gerust, een aanval overwonnen en nu de kinderen in bed liggen, wil ze haar tweede jurk toch nog aan.

Dan maar in het donker, op de bank! Als Elijah in bed ligt, en ik dochter Lissyane naar bed breng, kleden Jessica & Tella Saar verder aan. Jessica is al lang afgewerkt, maar kan maar niet vertrekken. Terwijl Tella met de kinderen bezig is (naar bed brengen bijvoorbeeld), is dan immers niemand bij Saar! En dus blijft deze lieve schat gewoon in haar eigen tijd.

Saar's man Maikel komt nét voordat we de jurk aan hebben thuis, en poseert gelukkig nog even mee als ze als een schone slaapster op de bank ligt. Hoe doen andere mensen dat, terwijl je een ziek gezinslid hebt, en je naar je werk moet gaan? Wie doet de zorg? De kinderen? Het inkomen??
Ik sta er van te kijken hoe het in Nederland werkt. Niet.

Zelfs met 3x per dag thuiszorg, een nanny en een hulp-in-huis en een man die lange dagen draait én avonddiensten ligt Saar vaak alleen in haar kamer. Soms is ze te slecht om in het bed in de woonkamer te kunnen liggen. Ze had de woonkamer al 3 dagen (!) niet gezien voor ik kwam en we Trash The Bride maakten.
Haar lichaam wil niet. Ze heeft bijna continue buikloop/diarree. Zolang die niet is gestopt mag ze weer bepaalde andere medicijnen niet. Haar horroruur medicijnen kan ze niet aan nu, dus de neuro borreliose speelt weer dagelijks stevig op. De epileptische aanvallen zijn weg, maar daarvoor is een verlaagde saturatie in alle hevigheid terug gekomen. Deze week had ze ademhalingsmoeilijkheden, en zelfs morfine pleisters nodig...
waar houdt het op????

Saar en kids

Hé...nou ligt mama weer eens in dit bed :)
Lis en Saar






Even een lekker knusse serie uit de Trash The Bride reeks... Saartje met haar kinderen... ♥


"Hou nou toch es op met die foto's!"
Foto die Lis toen maar van mij maakte ;)