donderdag 29 november 2012

SMC076

Het was een interessante avond bij de Huiskamer van Breda. Leerzame woorden van Maaike Gulden over Pinterest, en Jeanette Eikelenboom informeerde de aanwezigen over Breda2030. Hierbij een korte foto impressie:
Martijn SMC076
Jeanette Eikelenboom - Breda2030
Maaike Gulden over Pinterest
Mood boards voor Breda2030 - volop ideeën!

woensdag 28 november 2012

LexPartners

Op dinsdag 27 november 2012 hield LexPartners voor haar klanten en relaties een Najaarsontvangst van 17:00u tot 19:30u in De Lanterneau van de Grote Kerk in Breda. Met trots kondigden zij een bijzondere spreker aan: Professor Mr. Jan Eijsbouts.
Prof. Mr. A.J.A.J. Eijsbouts aan het woord
Hij vertelde ons meer over de ontwikkelingen in de juridische begeleiding van bedrijven vanuit zijn zeer rijke praktijk als bedrijfsjurist bij Philips, DSM en tot slot als General Counsel verantwoordelijk voor alle juridische aspecten van Akzo Nobel. Prof. Mr. A.J.A.J. (Jan) Eijsbouts (1945) werd na zijn carrière bij Akzo Nobel per 1 oktober 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en tot Professorial Fellow bij het Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. De heer Eijsbouts heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het Genootschap van Bedrijfsjuristen in Nederland. Daarnaast was hij een van de grondleggers van de Mediation activiteiten in Nederland (nu gestructureerd in het Nederlands Mediation Instituut) en met name ook de toepassing ervan op zakelijke geschillen.

Naast de heer Eijsbouts' lezing was het een gezellige bijeenkomst met voortreffelijke hapjes en drankjes in de sfeervolle ambiance van de Lanterneau.
Artstudio23 kent Lexpartners als gedreven vakmensen als het gaat om juridische en strategische (bedrijfs)vraagstukken. Speciaal voor hun bedrijfsprofiel ontwierp Hans een foto van een burgerlijk wetboek verwerkt in een voor het bedrijf kenmerkend kunstwerk. Ook de foto's op de website zijn van zijn hand.

Brochure (voorzijde) LexPartners
Team van Lexpartners op kantoor
Helaas is de heer Rom Bult 6 weken geleden plotseling overleden (links op de bovenstaande foto). We wensen de nabestaanden veel sterkte met de verwerking van hun verlies. De heer Bult werd zeer passend nog genoemd tijdens de bijeenkomst. Over niet al te lange tijd zullen de nieuwe portretfoto's op de website staan, maar bovenstaande foto wilden wij u niet onthouden.
Website fotografie - kantoor interieur
Ook op zoek naar passende, stijlvolle foto's van uw bedrijf? Bedenk dat de meeste bezoekers van uw website vooral getriggerd worden door de foto's. Heel belangrijk is ook de 'profielfoto', men wil immers weten met wie men zaken doet. 
Vindt u het vreselijk op de foto te moeten? Artstudio23 kan buigen op een jarenlange ervaring als fulltime beroepsfotograaf en maakt ook van u en uw team in korte tijd een goed portret. Meer weten? info@artstudio23.com  

maandag 26 november 2012

Lokaal 01 Breda stopt

Lokaal 01 Breda stopt
De Nederlands-Vlaamse instelling voor actuele kunst Lokaal 01, met vestigingen in Breda en Antwerpen, heeft vernomen dat haar programma in Breda voor de komende twee jaar niet gehonoreerd wordt door het Mondriaan Fonds. Het bestuur en de directie van de instelling hebben daarop besloten dat instandhouding van Lokaal 01 Breda niet langer realistisch is. Bij Lokaal 01 hebben de afgelopen 33 jaar bijna duizend nationale en internationale kunstenaars nieuwe stappen in hun oeuvre kunnen zetten.

In 1981 betrokken een aantal Bredase kunstenaars het pand aan de Kloosterlaan 138. En van daaruit ontstond stapsgewijs een broedplek voor jonge beeldende en geluidskunstenaars. Ze werd eerst gecoördineerd door Sef Peeters, later door Ad van Rosmalen en sinds 2003 door Frederik Vergaert.
Aanvankelijk werkten telkens twee kunstenaars in de ruimte: één op de eerste verdieping en één op het gelijkvloers. Later werd gewerkt vanuit jaarthema’s en nadien werd overgegaan op het experimenteren met vernieuwende tentoonstellingsconcepten, waarbij beide verdiepingen steeds meer als geheel functioneerden.
In 1993 kwam er de locatie in Antwerpen bij. Daar krijgen internationale kunstenaars nog steeds de kans om een vrije werkperiode door te maken, in gesprek te gaan met jonge kunstcritici en een presentatie te laten zien van hun resultaten aan het eind van hun ‘residency’. Lokaal 01 Antwerpen blijft de komende vier jaar zeker bestaan. Zij ontving hiervoor subsidie van de Vlaamse Gemeenschap en van de Stad Antwerpen.

Lokaal 01 Breda gaat wel bekijken of er uit de erfenis van haar bestaan en in navolging van de filosofie waarvoor zij jarenlang gestreden heeft een vervolg kan worden bedacht. Frederik Vergaert benadrukt het belang van onderzoek in relatie tot presentatie en de hedendaagse kunstenaarspraktijk en wil nog mee nadenken om voor deze methode in Breda een plaats te garanderen. Of en onder welke voorwaarden in Breda nog ruimte is voor een alternatieve voortzetting van de instelling zal in 2013 worden onderzocht.

Er is besloten het afscheid van Lokaal 01 Breda (in de huidige vorm) met een ultieme tentoonstelling te markeren. Deze afscheidmanifestatie zal een ode zijn aan alle internationale bewegingen die Lokaal 01 drieëndertig jaar lang heeft gemaakt, en aan de kunstenaars die hier door al die jaren heen aan bijdroegen. Deze tentoonstelling zal plaatsvinden in het gebouw van Lokaal 01 Breda. De mogelijkheid om daarnaast andere plekken in de stad Breda te gebruiken, wordt onderzocht. Voor dit project wordt een laatste keer een beroep gedaan op de Gemeente Breda. Die had namelijk al financiële ondersteuning gereserveerd voor Lokaal 01 voor 2013. De tentoonstelling zal worden georganiseerd in de eerste helft van 2013.

Van 7 tot en met 23 december vindt de laatste reguliere tentoonstelling bij Lokaal 01 Breda plaats. Het is het project ‘De onbestemde reis’ van de Belgische kunstenaar-ontwerper Koen Deprez, waarvoor onder meer een busreis zonder bepaalde duur of bestemming vertrekt op maandag 10 december om 10 uur aan de Kloosterlaan.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Frederik Vergaert, telefoon: 076-5141928

Lokaal 01 biedt kunstenaars zowel fysieke ruimte als ruimte in tijd, om hun werk te ontwikkelen en dit vervolgens te presenteren.
Breda: Kloosterlaan 138 | +31 (0)76 514 19 28
Antwerpen: Provinciestraat 287 | +32 (0)32 23 88 166
www.lokaal01.nl

Koen Deprez - Joachim Patinir 'De onbestemde reis'

SMC 28 november: Breda in 2030


Hoe zien Bredanaars de toekomst van hun stad, hoe kijken ze aan tegen Breda 2030? En wat kan de gemeente doen om samen met de bewoners (een deel van) die wensen te realiseren? Dit zijn slechts twee van de vragen die de basis vormen voor de Structuurvisie die de gemeente momenteel opstelt.

Door diverse bijeenkomsten en via sociale media zijn in de afgelopen maanden de diverse meningen bijeen gebracht met als resultaat een halffabrikaat Structuurvisie. Maar hoe zet je sociale media precies in bij zo’n besluitvormingsproces als dit? Tijdens de bijeenkomst van Social Media Club Breda op woensdag 28 november legt Jeannette Eikelenboom uit hoe de gemeente Breda Twitter, Facebook en Pinterest inzet om input te krijgen voor het project Breda2030.

Maar er is meer: naast een kijkje achter de schermen van Breda2030 gaan bezoekers zelf ook actief aan de slag tijdens een workshop. We gaan met papier en viltstift een offline Pinterest bord maken. Deze creaties worden op Pinterest geplaatst waarna we later digitaal de Pinterest borden gaan vullen.

Maaike Gulden zal kort uitleggen wat Pinterest is. Hoe gebruik je het en hoe zet je het in om participatie van burgers of klanten te bereiken?

De bijeenkomst is op woensdag 28 november in Electron en begint om 19:30. Vooraf inschrijven kan via Eventbrite. Het volledige programma:

19:30: inloop

20:00: Jeannette Eikelenboom over Breda2030

20:30: Workshop

21:00: Recap Workshop

21:15: Maaike Gulden over Pinterest

21:45: Borrel & Netwerken!

Locatie: Electron, Belcrumweg 19, Breda, Electronbreda.com Inschrijven kan hier!

Breda2030 is online te volgen via Facebook en Twitter. Diverse moodboards zijn te zien op Pinterest.

NB: de website van de gemeente Breda werkt momenteel niet?!?

Fotocursus start 8 december a.s.

Aan het werk! Fotocursus bij Artstudio23.com Breda
Op 8 december start onze wintercursus weer op zaterdagmiddag! Fotocursus digitale fotografie voor beginners - docent Hans van Nunen 8x, 13.30-16.00 uur. Kosten: € 299,-

Interesse? Stuur een vrijblijvende mail, let op: VOL = VOL.

Lesdagen: zaterdag 8 en 15 december 2012 + 12, 19 en 26 januari, 2, 9 en 16 februari 2013 13.30-16.00 uur (let op: de les over avondfotografie (les 7) begint op een later tijdstip, ca. 15.30-18.00 uur)

Opgeven svp per e-mail met naam-adres-woonplaats-tel.nr via info@Artstudio23.com

Na bevestiging per e-mail dient u een aanbetaling te doen van € 50,- op rek.nr. 60.72.86.849 t.n.v. Artstudio23 o.v.v. gekozen cursus. Zonder aanbetaling kunnen wij uw plek niet reserveren.

"Leuke cursus, ik heb er veel geleerd en ben inmiddels met de vervolgcursus bezig. Op een relaxte manier leren omgaan met je camera en anders leren kijken naar de dingen. Meer dan de moeite waard."

Foto's: (gemaakt door) cursisten Hans & Linsey

Te koop: 50-150 mm 2.8 Sigma lens Nikon

Te koop: 50-150 mm 2.8 Sigma lens Nikon


SOLD



Welke camera? - Fotocursus vragen FAQ

Aan het werk! Fotocursus bij Artstudio23.com Breda
Een veel gestelde vraag is 'welke camera moet ik hebben om deel te kunnen nemen aan de fotocursus?'

Onze fotocursus voor beginners is in principe geschikt voor alle camera's. Maar:
een compactcamera zoals bijvoorbeeld een Canon Ixus is klein en fijn, maar helaas minder geschikt. Je kunt bij een compactcamera vaak niet goed/of zelfs helemaal niet de sluitertijd en/of diafragma instellen. Een compactcamera is dan ook met name geschikt om snel te kunnen fotograferen, kiekjes te maken. (Alhoewel dit met de vertraging door de autofocus niet altijd even gemakkelijk gaat)

Mocht u een DSLR (spiegelreflex) camera willen kopen, kijk dan het beste naar een A-merk (liefst Nikon of Canon) en probeer de veel verkochte set van 2 losse lenzen te vermijden. Meestal noemt men dit een ‘kit’ met een 18-55 en een 70-210 mm lens.
Beter is 1 lens, van 18-150 mm (of 18-135 of 18-200 mm). Deze zoomlenzen zijn een perfecte ‘allround’ lens en zo hoef je, bijvoorbeeld tijdens je vakantie, niet met een extra lens te slepen. Ook komt er tijdens het lenzen wisselen veel stof op de sensor en dit zie je dan terug op de foto’s...

Met een zgn. ‘systeem’camera zoals de Nikon 1 heb je hier minder problemen mee. Deze camera is een stuk kleiner en lichter dan de DSLR, maar werkt wel met losse lenzen. Nadeel is dat de sluitertijd- en diafragmafuncties vaak via het menu in de camera moeten worden aangepast. Dit werkt trager dan wanneer je met een DSLR zou werken. Het grote voordeel is toch wel het formaat en gewicht van deze camera :)

Mocht je (nog) geen DSLR hebben dan kun je er een van ons lenen tijdens de lessen, de thuisopdrachten moet je dan nog wel met de eigen camera maken/doen.

Meer weten? info@artstudio23.com

Aan het werk! Fotocursus bij Artstudio23.com Breda
Bent u op zoek naar een leuk uitje of fotowandeling om te (leren) kijken en fotograferen, dan kunt u WEL deelnemen met een compactcamera of zelfs mobiele telefoon. Instawalks/fotowandelingen zijn er immers voor het oog, niet voor de techniek, het gaat dan om het kijken, het ZIEN.

zondag 25 november 2012

St. Joost anno 2012


 'Mijn' afdeling - hier rechts waren de doka's 
De grote studio, die is er gelukkig nog wel :)
Chemie en optica lokaal ...ook niet meer (nodig ;)
Good ol' Floris is er nog wel!! :)


Portfoliobespreking door Lars Boering
Op het AKV St. Joost (onderdeel van de Avans Hogeschool) vroeg men vorige maand om een 'Studieleider m/v' - via diverse kanten kreeg ik dan ook te horen: "Niks voor jou Mel??"... maar helaas, ben niet eens uitgenodigd voor een gesprek... jammer!

Waar ik wel voor werd uitgenodigd: de 'Toekomst markt' op de Academie. Of ik namens het GKf een 'stand' wilde bemannen. Zo gezegd, zo gedaan. Interessant om te horen hoe studenten anno 2012 tegen de fotografie aankijken, en hun toekomstplannen te horen. Samen met Lars Boering (FotografenFederatie) en Gerlo Beernink maakten we er een gezellige, maar nuttige middag van. Natuurlijk ben ik ook nog even gaan kijken op mijn ouwe stek, waar ik Floris Hazemeijer en Phillipe Moroux tegen het lijf liep, beiden still going strong!

Melanie Rijkers, ca. 1994, foto: Ine de Louw

RED head days 2007

Rood-Op-Rood, locatie Electron - Roodharigendag 2007
2 September 2007 was de eerste roodharigendag in Breda. Ik had Bart (Rouwenhorst, organisator) via het internet leren kennen - we stonden beiden ingeschreven bij Exto - ik wilde hem wel helpen om van dit bijzondere fenomeen (slechts 1% van de wereldbevolking geeft rood haar) ook beeldend iets moois te maken.

Bart is een fervent kunstschilder van dames met rood haar, en deze schilderijen waren dan ook te zien in de Grote Kerk naast andere 'roodharigen-kunst'. Ton Dirven en ik waren de kunst-fotografen ter plekke en maakten elk onze eigen nieuwe serie 'rood' op deze dag. De groepsfoto's werden verzorgd door Bart zelf, en door fotograaf Olof Wessels.
Astrid van Steen was mijn 'rode gids'
Omdat het naast roodharigendag ook de dag was dat mijn kunstwerken bij de Mauritsstaete onthuld werden door Aukje en Marieke van Ginneken, én het Expeditie Belcrum was, fotografeerde ik de serie Rood-Op-Rood bij Electron.
Met dank aan 4 bijzonder welwillende visagistes werden alle natuurlijk roodharigen (het waren er meer dan 100!) op de foto gezet, wauw!!
Roodharigen poseren voor Rood-Op-Rood - Melanie Rijkers
Opening roodharigendag 2007 - Grote Kerk

donderdag 22 november 2012

Open Atelier Markenhage


Beste  ouder(s) en /of verzorger(s),

Wij willen u graag uitnodigen voor het Open Atelier
op dinsdag 27 november aanstaande. De deuren staan open van 18.30 – 20.30 uur.

We zouden het ontzettend leuk vinden als u komt kijken naar de kunstwerken van de atelierklas leerlingen uit de leerjaren 1 t/m 3 die helemaal zelf de gehele tentoonstelling zullen verzorgen. In diverse lokalen en door de hele school zijn kunstwerken, belevingen en verzamelingen te zien van wat er tot op heden gemaakt en bedacht is.

Alle leerlingen uit de atelierklas helpen mee met opbouwen,  geven uitleg aan de bezoekers of werken aan een kunstwerk. We vragen dus van uw zoon of dochter of ze na het 7e  lesuur willen helpen met het voorbereiden van het  “Open Atelier” en na afloop nog mee op te ruimen. Na de voorbereidingen moeten ze om 18.30 uur weer terug op school zijn en  zullen tussen 21.00 en 21.30 uur weer naar huis kunnen. We hebben er voor gezorgd dat deze leerlingen huiswerkvrij zijn en geen toetsen of proefwerken hebben op woensdag 28 november.

Ouder(s)/verzorger(s), familieleden zijn allemaal welkom en misschien is het ook een leuk idee om groep 8 docenten en oud klasgenootjes uit te nodigen voor deze feestelijke culturele avond om ook een kijkje te komen nemen op het “Open Atelier” van Markenhage.

Met vriendelijke groet,

Namens het team Atelierklas
Simone Verhees

Middeleeuwse trouwjurk

Trouwen, 2002 - 'Pannenkoekenbruiloft'
Het vorige artikel is de meest recente nieuwsbrief van een klant van mij, Astrid van Steen. Getrouwd in 2002 met John, met mij als fotograaf - hoogzwanger van onze jongste. Inmiddels 3 dochters, een roodharigendag (2007, Breda) en een Trash The Dress (2008) optreden verder, is ze voor zichzelf begonnen met haar eigen Educatief Vermaak. U bereikt haar via LinksomenRechtsom.nl

Trouwjurk doet ook prima dienst om mee te verkleden in de klas :)
Middeleeuwse trouwjurk
Trash The Dress 2008
Roodharigendag 2007 - Astrid als 'De Rode Dame'

Fw: Educatief Vermaak

Leuke mail van klant:

14 december winterverhaal voorlezen 
(publiek mag uitbeelden) op de Kerstmarkt rond het van Bergen Plein.
Ten behoeve van de winkeliers van diezelfde kerstmarkt maak ik een leuke etalage-speur-en-puzzel-tocht. Deze is (waarschijnlijk vanaf begin december) gratis op te halen en in te leveren bij de Top1Toys. Gratis entree. 

Schrijf je in via Info@LinksomenRechtsom.nl
Het Keukenprinsesje in Leesland
Neem een kijkje op de site voor foto's van alle activiteiten.

Fijne Sinttijd !!

Tot ziens !!

Vrolijke groeten,

Astrid van Steen
"Linksom en Rechtsom"
Educatief Vermaak
www.LinksomenRechtsom.nl


Geweest: Thema-avond Sinterklaas !!!
Leuk voor ouders maar ook voor mensen die met jonge kinderen werken. Eerste deel van de avond: snuffel in kaartjes die per thema ingedeeld zijn. Tweede deel: fotopresentatie. Zondagavond 18 november aanstaande 19.30 - 21.30 op De Menmoerhoeve Zundertseweg 66 in Etten-Leur. 3,50 per persoon / 5,- per ouderpaar exclusief consumpties. 
In de ochtend was er Spelend Leren: Beleef het huis van Sinterklaas: Speeluurtje Sint & Piet. De Menmoerhoeve wordt omgetoverd in "Het Huis van Sinterklaas". We gaan "Educatief Spelen": middels spelletjes, opdrachten, spel, dans/muziek bezoeken we onder andere De Paardenkapper, Een Pietenschool, De Schrijfkamer van Sinterklaas, De Keuken van De Bakpiet, Een Aanlegsteiger met kade, Een Postkamer, Het Washok, Een Voorraadkast en nog veel meer! Vooraf inschrijven! Ook leuk als (schoen-)cadeau! Entree: 3,50 per kinderen met hun (groot)-ouder samen - zelf meegebrachte consumpties niet toegestaan

Meedoen op basis van Eigen Risico
Groepen tot 25 personen Vol = Vol

woensdag 21 november 2012

Zuiver Oog - Miksang

"Miksang is een Tibetaans woord dat zich als ‘Goed Oog’ laat vertalen. Een jonge kunsttraditie van contemplatieve fotografie - een synthese van pure waarneming, gevoel en de camera tijdens het maken van een foto. Miksang is kijken vanuit de stilte in jezelf en de schoonheid van de alledaagse dingen zien."

Wauw... er bestaat dus echt Boeddhistische fotografie! Ik zocht online naar 'Boeddhistische fotografie' en kwam uit bij een dame genaamd Hèlen Vink. Hèlen deed aan topsport, begon aan een opleiding tot fotografe, overleefde een ernstig ongeluk en een depressie. Al die tijd bleef ze op zoek naar de zin van het leven. Die vond ze bij het Tibetaans-Boeddhistische Shambhala centrum, waar ze ook in aanraking kwam met Miksang Contemplatieve Fotografie.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

In deze film volgen ze Hèlen en een theatermaakster tijdens hun werkwijzes.

Hèlen stelt, volgens de leer van Boeddha: we hebben 2 obstakels waardoor we niet (kunnen) zien:
- ons innerlijk gewaarzijn is naar binnen gekeerd en dus zien we (de ander) niet
- als we wel iets zien, gaan we het op de ander projecteren

Dit komt door agressie (dat wat je heel graag wil, het gedreven zijn), onwetendheid en passie.

Ik zocht even verder en zie inderdaad dat 'Wanneer je mediteert, kom je vroeg of laat de drie ‘kleśā’s’ of ‘poisons’ tegen: agressie, passie en onwetendheid. Ze zorgen er voor dat we blijven hangen in de eeuwige cyclus van wedergeboorte...' dit wordt ook wel de drie vergiften genoemd.

Ik roep zelf al langer: mensen kijken wel, maar zien niet(s). M.a.w. mijn fotografie is Boeddhistische fotografie?!? Wauw...dat was wel even slikken. Ineens heeft het een naam! En kloppen de beelden die ik maak bij wat ik voel, onbewust voel en ervaar, tijdens het fotograferen.

Ik kan me echter niet in alles vinden, en stel een 'Contemplatieve Fotografie 2.0' voor. Binnenkort meer over mijn zoektocht naar zien met een 'Zuiver Oog', zoals ik Miksang dan ook liever zou vertalen.

Welke filosoof ben jij?

Wat een vreselijk leuke app. Via mijn oude buurvrouw (zij was Seneca) ben ik volgens de zelftest Socrates. Wauw. Nog een lange weg te gaan, maar ook wel heel herkenbaar!
En wat een prachtige animaties, bekijk alle filosofen via Human.nl ...deze filmpjes lijken me verplichte kost voor de middelbare scholen!? In een paar minuten een filosoof leren kennen, top! Durf te denken!

Recht Op Beeld

Recht op Beeld
Prachtig getekend door Maaike Hartjes  ♥ (heel herkenbaar, helaas!)
Achterkant van de uitgave van de beroepsverenigingen van beeldmakers in NL (vragen van beeldmakers over het wetsvoorstel auteurscontractenrecht).

dinsdag 20 november 2012

Eerlijk deel

UITNODIGING   27 november 2012   11.00 – 17.00 uur   Nieuwspoort – Lange Poten 10, Den Haag

Eerlijk Deel Festival

Op dinsdag 27 november organiseert de NVJ het Eerlijk Deel Festival. Het Eerlijk Deel Festival is een nieuw initiatief van de NVJ en heeft als doel om zelfstandige journalisten te stimuleren om hun arbeidsmarktpositie te verbeteren. Tijdens het Festival passeren allerlei initiatieven van zelfstandigen de revue.

Wat levert deelname op?

- Leer zelf je arbeidsmarktpositie te verbeteren

- Reken je marktconforme uurtarief uit

- Goedkoop verzekeren (AOV) en een hypotheek binnen handbereik

- Samen sterk in een collectief

- Maak je kennis te gelde en verwerf gratis kantoorruimte

Kosten: NVJ leden, leden van de Fotografen Federatie en de FLA betalen voor deelname € 25,00 Niet-leden betalen € 35,00

www.mijntariefismelief.nl
Met de opbrengst van de dag wordt het initiatief Mijntariefismelief.nl gefinancierd.
Dit is een platform in de maak voor en door freelance (foto)journalisten die hun tarieven met elkaar delen.

Programma Eerlijk Deel Festival
11:00 Ontvangst

11:30 NVJ Kamerbreed
TROS Kamerbreed presentatoren Margriet Vroomans en Kees Boonman presenteren speciaal voor deze gelegenheid NVJ Kamerbreed. Zij interviewen een aantal politici en praten met hen over actuele ontwikkelingen rondom het auteurs contractenrecht en gelijke rechten voor zzp’ers. De te interviewen politici worden nog nader bekend gemaakt.
12:30 Lunch

13:00 - 13:55 Workshopsessie 1
A. Broodfonds: een betaalbare verzekering
Biba Schoenmaker en André Jonkers, eigenaren BroodfondsMakers
B. Samen sterk in een collectief
Tjitske Mussche, freelancer en lid van het collectief Mediaridders en Job de Vrieze van het collectief Bureau Wibaut
C. Reken je uurtarief uit met een App
Rosa García López, NVJ secretaris Freelance & NVF
D. Kantoorruimte in ruil voor kennis
Mark Janssen, eigenaar van Kruispunt voor Beeldcultuur

14:00 - 14:55 Workshopsessie 2
E. Bepaal je uurtarief
Peter Bosman, uitgever en auteur van de ‘Prijzen en tarievengids’
F. Peer to peer finance: financier je hypotheek
Mark Janssen, eigenaar van Kruispunt voor Beeldcultuur
G. Broodfonds: Hoe werkt het in de praktijk
Biba Schoenmaker, eigenaar BroodfondsMakers en Tjitske Mussche, freelancer en lid van het collectief Mediaridders
H. Facebook Freelance Journalisten Netwerk
Suzanne Rethans is freelancer en manager van het netwerk

15:00 - 15:55 Workshopsessie 3
I. Bepaal je uurtarief
Peter Bosman, uitgever en auteur van de ‘Prijzen en tarievengids’
J. Broodfonds: Hoe werkt het in de praktijk
André Jonkers, eigenaar BroodfondsMakers en Loes Visser, freelancer en deelneemster van een Broodfonds
K. www.mijntariefismelief.nl
Rosa García López, NVJ secretaris Freelance & NVF
L. Samen sterk in een collectief
Tjitske Mussche, freelancer en lid van het collectief Mediaridders en Job de Vrieze van het collectief Bureau Wibaut

Netwerkborrel

Aanmelden klik hier

Breda 2030 - Open Atelier

UITNODIGING



Wat hebben trends als toenemende digitalisering, netwerksamenleving voor effect op jouw leven en je werk? Over dit soort ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor Breda, stelt de gemeente een visie op met als horizon 2030. Een belangrijk document, want uiteindelijk worden daarop ook ruimtelijke keuzes gebaseerd.

Open Atelier Breda2030 in AV-Huis Breda, Reduitlaan 27
Donderdag 29 november 2012 van 16.30 – 20. 30 uur 


Je bent van harte welkom bij het Open Atelier Breda 2030 op donderdag 29 november. Als creatief en/of startende ondernemer nodigen we je graag uit om je bijdrage te leveren aan de discussie over Breda in 2030.

Het gemeentebestuur maakt in 2013 verdere keuzen om het toekomstbeeld van Breda te bereiken. Keuze(mogelijkheden) komen bij het atelier in beeld. Tijdens het atelier kun je je beeld en woord met collega’s uitwisselen en de visie op de ontwikkeling van de stad tot 2030 verder vorm geven. Als vertrekpunt voor het Open Atelier kun je uitgaan van de 8 (communicatie)stellingen, zie www.breda.nl/breda2030

De aftrap van het programma op 29 november is aan Alfred Arbouw, wethouder Stedelijke Ontwikkeling. Na een inspirerende inleiding (informatie volgt) kun je aan de slag in de ateliers die rond een thema zijn voorbereid. Heb je nu al inspirerende voorbeelden, best practices op het gebied van het werken in de toekomst? Verzamel ze alvast: binnenkort volgt een speciaal moodboard op Pinterest, waar je deze kunt pinnen. Je kunt ook gebruik maken van het emailadres (hetzelfde als voor het aanmelden).

Je kunt je aanmelden via email mt.dekker@breda.nl of Facebook

We ontmoeten je graag op 29 november!

Namens

An van Dixhoorn/B_in Motion
Peter van den Dungen/Moved Media
Melanie Rijkers/Artstudio23
Hans Thoolen/Heidy Smit van de Projectgroep Breda2030

Voor meer informatie

Breda.nl Facebook Twitter #breda2030 Pinterest

It ain't over yet!

KOP - It ain't over yet - 21-12-2012
Stichting KOP aan het werk voor de expositie "It ain't over yet", Huis voor Beeldcultuur.

"Op 21 december 2012 vergaat de wereld. Tenminste, als we alle voorspellingen moeten geloven die er sinds mensenheugenis over deze gevreesde datum gedaan worden.

Volgens de Maya’s, de Bijbel, Nostradamus, de Indianen, de Zulu’s en zelfs wetenschappers is het einde der tijden in zicht. Voor veel kunstenaars vormt dit eengrote bron van inspiratie. Met It Ain't Over Yet laat KOP zien op welke manieren er door verschillende kunstenaars naar de voorspellingen wordt gekeken."

Open: di t/m vr 11.00 - 17.00u, zat 12.00-17.00u, Reigerstraat 16, Breda (naast de Graanbeurs) Zie ook: Artikel BredaVandaag 16 november jl.